עובדות על תעלת סואץ שיעזרו לכם לגלות את המבנה ההנדסי הזה

תעלת סואץ המודרנית היא האחרונה מבין מספר נתיבי מים מלאכותיים שעברו פעם דרך מצרים. ייתכן שהתעלה המוקדמת ביותר המחברת את הים האדום ונהר הנילוס נבנתה על ידי פרעה המצרי Senusret III בסביבות 1850 לפני הספירה. חוץ מזה, לפי מקורות עתיקים, פרעה נכו השני והכובש הפרסי דריוש הגדול התחילו ואז הפסיקו לעבוד על פרויקט דומה. יש להניח שבניית התעלה הראשונה הושלמה במאה ה-3 לפני הספירה בתקופת השושלת התלמית, ודמויות היסטוריות רבות, כולל קליאופטרה, יכלו לטייל בה גם כן. במקום תקשורת ישירה מודרנית, תעלת הפרעונים העתיקה הזו, הנקראת גם תעלת סואץ העתיקה, עברה דרך המדבר אל נהר הנילוס, ששימש אז להגיע לים התיכון. אספנו כמה עובדות על תעלת סואץ שיעזרו לכם להכיר טוב יותר את המבנה ההנדסי הזה.

עובדות על תעלת סואץ:

  • הדיפלומט הצרפתי פרדיננד דה לספס השיג רישיון לבנות את תעלת סואץ ממשנה למלך מצרים (שהיה מחוז מושעה של האימפריה העות'מאנית) בשנות ה-50 של המאה ה-19.
  • הבנייה החלה ב-1859 ומניות החברה נמכרו בעיקר לרוכשים צרפתים.
תעלת סואץ, המאה ה-19
תעלת סואץ, המאה ה-19. תמונה: Tropenmuseum, חלק מהמוזיאון הלאומי לתרבויות העולם, באמצעות ויקימדיה קומונס (CC BY-SA 3.0),
Tropenmuseum, חלק מהמוזיאון הלאומי לתרבויות העולם, באמצעות ויקימדיה קומונס (CC BY-SA 3.0)
  • ממשלת בריטניה התנגדה בתוקף לבנייתו. מאז שהרעיון של לספס קיבל את תמיכתו של הקיסר הצרפתי נפוליאון השלישי, מדינאים בריטים רבים ראו את בנייתו כתוכנית פוליטית שהומצאה כדי לערער את היציבות שלהם בספנות העולמית.
  • כמיליון וחצי איש עבדו על הבנייה. אלפים מהם מתו מכולרה וממחלות אחרות שהתפשטו במהירות בקרב עובדים, שרבים מהם זומנו לשירות צבאי.
תעלת סואץ, המאה ה-19
תעלת סואץ, המאה ה-19. תמונה: אמון גלויות קהיר, באמצעות ויקימדיה קומונס (CC BY-SA 2.5)
  • תעלת סואץ היא למעשה נתיב השיט הראשון שחיבר ישירות את הים התיכון עם הים האדום.
  • הוא נפתח לניווט ב-17 בנובמבר 1869.
  • תעלת סואץ תרמה לקולוניזציה של אפריקה. בין השנים 1881-1914 פלשו לשטח אפריקה מדינות כמו צרפת, בריטניה, פורטוגל, איטליה, ספרד ובלגיה. החלוקה והקולוניזציה של השטחים הללו הגיעו מיד לאחר מכן.
תעלת סואץ
תעלת סואץ. תמונה: Axelspace Corporation, באמצעות ויקימדיה קומונס (CC BY-SA 4.0)
  • במהלך מלחמת ששת הימים בין מצרים לישראל ביוני 1967 נסגרה תעלת סואץ על ידי ממשלת מצרים ונחסמה משני הצדדים על ידי מוקשים וספינות טבועות. בזמן הסגירה, 15 ספינות משא בינלאומיות נלכדו באמצע התעלה ליד האגם המר הגדול. הם יישארו במים שמונה שנים, ובסופו של דבר יקבלו את הכינוי "הצי הצהוב" בשל חולות המדבר המכסים את סיפוןיהם.
תעלת סואץ
תעלת סואץ. תמונה: https://web.archive.org/web/20161022104657/http://www.panoramio.com/user/2433337?with_photo_id=64163879, דרך Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)
  • במשך שנים רבות, רוחב ועומק התעלה לא הספיקו לספק את התנועה הדו-כיוונית של מכליות מודרניות. באוגוסט 2014 הודיעה רשות תעלת סואץ על תוכנית שאפתנית להרחבת התעלה ויצירת שלוחה חדשה מהמרכזית. בשנת 2015 נפתחה התעלה לעסקים.
תעלת סואץ
תעלת סואץ. תמונה: לואיג'י רוזה / פליקר (CC BY-SA 2.0)
  • ב-23 במרץ 2021, ספינת המכולות הענקית MV Ever Given, בדרכה מסין להולנד, נתקעה באחד הקטעים הצרים של התעלה, וחסמה את כל התנועה. יותר מ-200 ספינות נתקעו משני צידי התעלה, והשפיעו באופן מיידי על הסחר העולמי.
MV Ever Given עלתה על שרטון בתעלת סואץ
MV Ever Given עלתה על שרטון בתעלת סואץ. תמונה: מכיל נתוני קופרניקוס סנטינל ששונו 2021, דרך ויקימדיה קומונס (CC BY 2.0)

תעלת סואץ במפה:

טירת בולדט – מתנת הוולנטיין המדהימה ביותר לאישה אהובה

טיולי היום הטובים ביותר מאיסטנבול: 10 רעיונות מושלמים