ארמון ביילרביי (Beylerbeyi), הממוקם בשכונת מחוז Üsküdar של העיר, היה אחד המקומות המיוחדים ונקודות הציון המיוחדות ביותר של איסטנבול לאורך ההיסטוריה שלה. הבניין המפואר מתנשא במיקום מפואר המשקיף על הבוספורוס. האדריכלים האגופ וסרקיס באליאן, בהוראת הסולטאן עבדולאזיז, הקימו את הארמון, הנחשב לאחת מיצירות המופת של התקופה העות'מאנית העטופה בהילה של תהילה.



ארמון ביילרביי, שפירושו "מלך המלכים", נבנה בתקופת שלטונו של הסולטן עבדולעזיז בשנות ה-60 של המאה ה-20 וממוקם ברובע Üsküdar באיסטנבול. כבית מגורים לאורחים רמי דרג, ארמון ביילרבי אירח מלכים, שאה ונסיכות


ארמון ביילרביי הוזמן על ידי הסולטן עבדולאזיז בין השנים 1861 ל-1865 כדי להחליף את ארמון העץ המיושן על החוף. זה הפך למעון קיץ ומקום לארח בו ראשי מדינות אחרות. הקיסרית אוגניה מצרפת ביקרה את ביילרביי בדרכה לטקס הפתיחה של תעלת סואץ ב-1869, ואמו של הסולטן, פרטבניאל סולטן, סטרה בפניה על כך שהעזה להיכנס לארמון זרוע בזרועות עם עבדולאזיז. למרות התחלה כה בלתי צפויה של קבלת הפנים, יוג'יני הייתה כל כך מרוצה מהאלגנטיות של הארמון שהיא הזמינה עותק של החלון לחדר השינה שלה בארמון טווילרי בפריז. מבקרים מלכותיים אחרים בארמון כללו את הדוכס והדוכסית מווינדזור.


אחד המאפיינים המעניינים ביותר של הבניין הוא המוטיבים הטורקיים על החזית. חללי הפנים מעוטרים בקישוטים בסגנון מערבי. בארמון בן שלוש הקומות 26 חדרים ו-6 אולמות. כיסאות מעוצבים עשירים, שטיחים ווילונות בפנים שרדו עד היום. אחד האולמות מצויד בבריכת שחייה. במתחם יש גם בריכת שחייה חיצונית גדולה, טרסות ואורוות


למרות הפאר של ארמון ביילרביי, האימפריה העות'מאנית הפכה למדינה מפוצלת יותר ויותר בסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20. לאחר ששרדו מרידות, במיוחד בבלקן, ומלחמה לא מוצלחת עם האימפריה הרוסית, מאמצי המודרניזציה הטורקים לא הצליחו לעצור לא את פשיטת הרגל או את המהפכה הטורקית הצעירה. בשנת 1909 הודח הסולטן עבדול חמיד השני והוגלה לסלוניקי. עם זאת, הוא בילה את שש השנים האחרונות לחייו בארמון ביילרביי, וכתב את זיכרונותיו עד מותו בפברואר 1918. בתקופת שלטונו של יורשו ואחיו מהמד החמישי, נצפתה רדיפה שיטתית של ארמנים נוצרים.


ממוקם באמצע גן מגנוליה, נראה כי ארמון ביילרביי מגיע מעולם האגדות ומהווה אטרקציה נהדרת במהלך סיורים בבוספורוס


זכור שאם אתה רוצה לראות את הפנים המעודן והיוקרתי של ארמון ביילרביי, כולל נברשות מקושטות ויצירות מופת מזכוכית מוראנו, תצטרך ללבוש כיסויי נעליים מפלסטיק. אסור לצלם בפנים.

